Florence Tosca Chalets

Florence

Florence wordt gerekend tot één van de mooiste steden ter wereld en ligt op 113 kilometer van de camping. Met de auto of trein ben je er in anderhalf uur.

De hoofdstad van Toscane herbergt vele kunstschatten met de Galleria degli Uffizi en Galleria dell’Accademia (met de David van Michelangelo) als absoluut hoogtepunt. Ook de indrukwekkende Dom van Florence is een highlight die je niet mag missen.

Verder ademt deze stad de sfeer van la dolce vita. Naast prachtige modestraten met chique winkels, kun je overal neerstrijken voor een heerlijke cappuccino op een terras of pleintje.  Ook de kleine straatjes van de kunstenaarswijk Oltrarno zijn heerlijk om door heen te slenteren.

Beroemd is de Ponte Vecchio, oftewel de Oude Brug over de Arno, waarschijnlijk de meest gefotografeerde bezienswaardigheid van Florence.

Voor het bezichtigen van de musea met hun indrukwekkende hoeveelheid prachtige kunst en de dom kun je het beste de zogenaamde Florence City Pass bestellen. Het voordeel van deze pas is dat je geen last zult ondervinden van wachtrijen en ook niet te maken hebt met een tijdslimiet van bijvoorbeeld 24 of 48 uur. Je mag namelijk zelf bepalen wanneer je naar binnen wil en ergens net zo lang doorbrengen als je zelf wil.