Lucca Tosca Chalets

Lucca

Lucca ligt zo’n 20 kilometer van de camping. Je kunt in deze ommuurde stad heerlijk genieten. Maak een mooie wandeling over de vier kilometer lange stadswal of bezoek het beroemde Piazza del Anfiteatro in het centrum.
Verder kun je er leuk winkelen. Er zijn allerlei culinaire winkeltjes en souvenirwinkeltjes te vinden. Bovendien barst het in Lucca van de lekkere restaurantjes en leuke cafés.
In deze Toscaanse stad van de honderd kerken moet je zeker de San Michele met haar indrukwekkende voorgevel bekijken en voor een prachtig uitzicht over de stad kun je de 45 meter hoge en met eiken beplante Torre Guinigi beklimmen.
Een buccellato is een typische lekkernij uit Lucca. Dit knapperige, verse en zoete brood met rozijnen en anijszaad is verkrijgbaar bij bakkerij Taddeuci op de Piazza San Michele.
Ook speciaal is de antiekmarkt die altijd in het derde weekend van elke maand plaatsvindt op het Domplein en de omliggende straatjes. Deze grote antiek- en vlooienmarkt wordt beschouwd als één van de mooiste van Toscane.
Kom je met de auto naar Lucca? Dan kun je deze net buiten de stadswal gratis parkeren op Piazzale Don Franco Baroni. Als je op je navigatie ‘Baroni’ intikt, dan vind je het wel.