Pisa Tosca Chalets

Pisa

Pisa ligt op 20 kilometer van de camping en heeft veel meer te bieden dan de wereldberoemde scheve toren. Op het Campo dei Miracoli staat naast de toren van Pisa de marmeren Duomo Santa Maria Assunta di Pisa, die zowel van binnen als buiten rijkelijk versierd is. Daarachter bevindt zich het Baptisterium, de doopkapel van de kathedraal (de grootste van Italië). Het Camposanto, oftewel het Heilige Veld, is een ommuurde begraafplaats met indrukwekkende graven en Romeinse sarcofagen. Ook de aanwezige fresco’s uit de veertiende eeuw zijn prachtig om te zien.

Piazza dei Cavalieri is een heel mooi authentiek plein met daaromheen prachtige gebouwen. Wil je even de drukte ontlopen? Dan is de botanische tuin aan de Via Luca Gini een absolute aanrader.

Voor de oudste wijk van Pisa moet je in Sant’Antonio zijn, waar ook een muurschildering van de Amerikaanse kunstenaar Keith Haring te bezichtigen is.

Bij warm weer is het aan te bevelen om een wandeling langs de rivier de Arno te maken. Je kunt op verschillende plekken op een bankje zitten en een ijsje eten en ook vind je langs de rivier veel cafés en restaurants.

Shoppen doe je in de Corso Italia, één van de mooiste autovrije straten in het centrum van Pisa met bekende winkelketens, unieke boetiekjes, culinaire winkels en ijssalons.