Viareggio Tosca Chalets

Viareggio

Het stadscentrum van Viareggio ligt op slechts twee kilometer afstand van de camping. Deze bruisende badplaats heeft een schitterende boulevard waar veel winkeltjes, restaurants en strandtenten te vinden zijn. Ook kun je je vergapen aan een aantal prachtige retro-villa’s. Overal staan palmbomen en op bankjes kun je heerlijk zitten en van het uitzicht genieten.

De zandstranden zijn goed. Andere bezienswaardigheden in deze Toscaanse badplaats zijn de dagelijkse markt op de Piazza Cavour, de Sao Paolino kerk en het Museo del Carnavale, dat zich net buiten het centrum bevindt. Viareggio heeft goede en rechtstreekse treinverbindingen naar steden zoals Firenze, Livorno, Lucca en Pisa.

Een delicatesse is de verse vis aan het einde van de boulevard bij de haven. Bij de twee vissersboten die aan wal liggen kun je frutti di misti kopen, heerlijke vers gebakken vis.

Vanuit Viareggio kun je ook leuke dagtrips maken, naar bijvoorbeeld Cinque Terre of meedoen aan andere outdooractiviteiten, zoals Bagno Maurizio en Spiagga della Lecciona.

Kortom, ook in Viareggio is er van alles te doen en te beleven.